Kolekcie učebníc Prisma obsahujú  kvalitné knihy a pracovné zošity pre rôzne úrovne (A1-B2). Prisma – Comienza bola pred pár rokmi (8!) moja obľúbená učebnica španielčiny pre začiatočníkov, pretože obsahuje veľa krátkych, ľahko zrozumiteľných textov. Je dotvorená ilustráciami, ktoré pomáhajú pochopeniu učív. V každej lekcii nájdeme tiež prehľadne  a stručne vysvetlenú gramatiku. Články sú zamerané na kultúru, gastronómiu, cestovanie, prácu a bežný život v Španielsku. Páči sa mi, že gramatiky je v nej tak akurát, ani veľa, ani málo. 

Orientačná cena knihy: 17 eur

Čo mi však v Prisme trochu chýba, je glosár slovíčok ku každej lekcii. Keďže je celá v španielčine, študent si musí neznáme slovíčka prekladať sám, alebo je lektor nútený pripraviť súbory slovíčok ku každej kapitole.

Taktiež by sa Prisme hodilo nové, aktualizované vydanie. Hoci sú knihy z tejto edície kvalitné a jazyk sa z nich dá naučiť príjemnou formou, svojím obsahom a ilustráciami sú už bohužiaľ zastaralé, nakoľko vo viacerých článkoch, napríklad o technológiách a podobne, sa kladie dôraz na začiatok nového milénia, čo je v roku 2020, prinajmenšom, ehm, neaktuálne.

Ak máte radi tento štýl učebníc, ale radšej by ste používali niečo modernejšie, netrafíte mimo, ak si vyberiete napríklad učebnicu z kolekcie Nuevo espaňol en marcha.  

Hodnotenie: 4/5

 😀 super texty

 😀 ilustrácie

 😀 stručne a príjemne vysvetlená gramatika

 🙁 neaktuálnosť niektorých textov

 🙁 chýba glosár