Stráviť noc na španielskej pláži a sledovať hviezdy, to je moje. Budem k vám úprimná. Keď som spala pod hviezdami prvýkrát, mala som strach z tmy, zo zvierat, a už ani neviem z čoho. Ale viete čo? Mne sa veľmi páči skúšať nové veci a robiť ich mojím spôsobom.

Na španielskych plážach podľa zákona nesmiete kempovať, ale ak by sme sa hrali so slovíčkami, môžete tam prenocovať. Inak povedané, ak vás zastihne noc a nemáte inú možnosť, môžete spať na pláži. Mimochodom, pre účely takéhoto dobrodružstva je najlepšie vybrať si odľahlú pláž.

V každom prípade, nás takto noc zastihla pre pár dňami. Stan nevlastníme, ale po predchádzajúcej skúsenosti, keď sme spali len na deke, sme si tentokrát vzali jogamatky. Na moje vlastné prekvapenie to bolo veľmi fajn. A poviem vám, že spať za zvukov vĺn je niečo neuveriteľne nádherné.

Chceli by ste zažiť niečo podobné? Tak určite choďte do toho, je to úžasný zážitok. Moje odporúčanie, ak si chcete užiť noc na pláži ako princezné (alebo princovia), vezmite si:

  • Deku.
  • Tepláky a mikinu (odporúčam s kapucňou). 
  • Repelent.
  • Karimatku alebo jogamatku.
  • Pleťovú a zubnú hygienu.

A ak sa chcete cítiť ako kráľovné (alebo králi), vezmite si aj termosku s kávou, ktorú si ráno vychutnáte pri východe slnka. A potom si dajte svieže ranné kúpanie pri východe slnka. 

Dormir en la playa y contemplar el firmamento, eso es lo mío. Voy a ser sincera. Cuando dormí bajo estrellas por primera vez tenía un poco de miedo. Cuando dormí bajo las estrellas por primera vez, sentía miedo. Miedo a la oscuridad, a los animales, a no sé qué. ¿Pero sabéis qué? Me gusta probar cosas nuevas y hacerlas a mi manera.

En España no está permitido acampar en las playas, pero sí se puede pernoctar. Es decir, cuando llega la noche y no hay otra opción, simplemente pasar una noche allí, podéis dormir bajo las estrellas. Lo que os recomiendo es elegir una playa “secreta”, lejos de la ciudad.

No me lo vais a creer, pero hace unos días nos sucedió algo así. Tuvimos la suerte de haber preparado antes todo lo necesario. No tenemos tienda de campaña, por eso nos conformamos con nuestras colchonetas de yoga y tumbarse así era bastante cómodo. Y os digo, dormir escuchando sonidos del mar es algo increíble. Me sentía tan bien y tranquila…

¿Os gustaría hacer algo así? Mi conclusión es que si deseáis pasar una noche en la playa como una princesa (o príncipe), debéis traer:

  • Una manta.
  • Un chándal y una sudadera (recomiendo que la sudadera tenga capucha).
  • Repelente de mosquitos.
  • Una colchoneta de yoga.
  • Productos de higiene facial y dental.

Si deseáis sentiros como reinas (o reyes), también podéis traer una botella térmica con café para disfrutarlo por la mañana. Y luego darse un baño bien fresquito al salir el sol. En conclusión, una experiencia increíble.